muttathara 9418 kleinSinds de oprichting van stichting Raja hebben we al vele malen een beroep mogen doen op Mutthatara, een kringloopwinkel in Castricum.

Mutthatara is gestart in 1983, nadat een echtpaar uit Castricum hun foster parent kind Thomas in India ging opzoeken. Thomas was inmiddels priester geworden en werkzaam in een lepradorp in Zuid-India: Mutthatara.

De familie schrok zo van de armoedige situatie in het dorp, dat ze besloten met allerlei acties geld in te zamelen onder het motto: Castricum helpt Mutthatara. Dit werd een groot succes.

In 1983 leidde dit tot de oprichting van een stichting. Anno 2021 is Mutthatara uitgegroeid tot een grote kringlooporganisatie in een mooi pand. In Castricum en wijde omgeving weet men Mutthatara te vinden om spullen te doneren of te kopen.

Mutthatara steunt met de opbrengst van de kringloopwinkel met name projecten in India, die gericht zijn op scholing en ontwikkeling van kansarme kinderen, structurele armoedebestrijding en gezondheidszorg. Daarnaast ondersteunen zij projecten voor jonge vrouwen en moeders.

Zo heeft Mutthatara stichting Raja onder andere gesteund bij:

• het opzetten en later uitbreiden van de beroepsopleidingen voor (ex-)straatjongeren
  • het ontwikkelen en uitbreiden van pleegzorg
  • de aanschaf van zonnepanelen
  • het opzetten van een boerderij zodat het project zelfvoorzienend kon worden
  • het realiseren van voorschoolse opvang in de sloppenwijken
  • de aanschaf van de inventaris voor een noodopvang voor meisjes
  • het bekostigen van een zomerkamp voor de kinderen op één van onze projecten

Dit jaar ondersteunt Mutthatara, samen met een paar andere fondsen, het opstarten van een day-care centrum in Calcutta: een centrum waar zowel ouders als kinderen terecht kunnen voor opvang, ondersteuning, opvoedingsvragen, etc.

Stichting Raja is erg blij met deze loyale steun van Mutthatara en alle vrijwilligers die zich voor de kringloopwinkel inzetten. Heel veel dank voor jullie trouwe steun!

logovoeteninaardezwartwit               logosnickersdebruijnzwartwit          youbedogrijs           WILDE GANZEN LOGO 2019 ZwartWit       vastenactie grijs