buurtkerk logo met tekstBuurtkerk De Union is een plek in het centrum van Rotterdam waar iedereen welkom is. Mensen worden gezien en waar mogelijk ondersteund. Dat kan bijvoorbeeld zijn op zondag in een viering, op de woensdag tijdens de eetgroep of donderdag in de inloop.

Het zal rond 2001 zijn geweest dat Raja voor het eerst in contact kwam met de Union in Rotterdam. Een bezoeker van de buurtkerk was bekend met Stichting Raja en nodigde ons uit voor een informatie-praatje tijdens een kerkdienst. Dat was een fijne ontmoeting, en zo volgden er meer. Bestuursleden van Stichting Raja hebben een gezellige middag in de Buurtkerk opgeluisterd met een India-quiz, met verhalen over de straatkinderen en met Indiase hapjes. Een andere keer werd er een Indiase maaltijd geserveerd en werd met dia’s uitgelegd hoe er gewerkt wordt op de projecten in Bangalore en Calcutta.

Raja krijgt met een vaste regelmaat de opbrengst van de zondagse collecte uit de buurtkerk. Maar daarnaast wordt er ook jaarlijks een veiling, bingo of verloting voor een goed doel georganiseerd. Stichting Raja is één van de vaste doelen.

Er is een sterke verbondenheid ontstaan tussen Raja en de Buurtkerk. Judith de Jong en Lily ter Haar zijn vanuit de Buurtkerk vanaf het eerste begin betrokken bij het organiseren van deze activiteiten. Lilly: “Het is  voor de Buurtkerk belangrijk om aandacht te hebben voor projecten en problemen ver van je eigen huis. Elke maand collecteren we voor een ‘goed doel’ ergens in de wereld. De ene keer is dat voor een wisselend project, de andere keer voor een vast project, voor ons als Buurtkerk is dat Stichting Raja. Het voordeel is dat we van Stichting Raja rechtstreeks informatie krijgen en we er zeker van zijn dat het geld goed wordt besteed. Deze informatie krijgen we van bestuurslid Marga en haar dochter Nanda, die er beiden zelf geweest zijn. Als alles weer ‘normaal’ is, is de opbrengst van de volgende veiling weer voor Stichting Raja. Het leukst vind ik het als er een concreet doel is  waar het geld aan besteed wordt“.

Judith: “Door Stichting Raja ging een stukje van India voor mij leven. Door de verhalen, foto’s en filmpjes werden wij betrokken bij een andere wereld. Voor een veiling brengen bezoekers en wijkbewoners spullen naar de buurtkerk. Mooie spullen worden geveild en de wat kleinere spullen verloot. Naast dat deze middagen heel gezellig en soms hilarisch zijn, brengt het voor Stichting Raja honderden euro’s op. Wat ik zelf heel prettig vind zijn de korte lijnen. We weten altijd precies waar het geld aan besteed wordt en het is heel leuk om te zien wat er met onze bijdrage gedaan is. Helaas kon de veiling in 2020 niet doorgaan, maar hopelijk kunnen we ergens dit jaar weer zo’n gezellige middag houden voor dit goede doel! Van harte gefeliciteerd met jullie 20-jarig bestaan!”

Stichting Raja is buurtkerk De Union dankbaar voor deze jarenlange trouwe steun!

haella zw      hofstee          buurtkerk logo met tekst zwart wit         Mutthatara grijs             Pelgrimshoeve grijs                Logo Mijndomein

logovoeteninaardezwartwit               logosnickersdebruijnzwartwit          youbedogrijs           WILDE GANZEN LOGO 2019 ZwartWit       vastenactie grijs