Group foster homeIn 2016 zijn we gestart met pleegzorg en groepspleegzorg voor kinderen in Bangalore die langdurig niet thuis kunnen wonen. Uit recente onderzoeken blijkt dat het voor de ontwikkeling van het kind heel belangrijk is om op te groeien in een gezinsomgeving.

Eén van de jongeren die nu in een pleeggezin woont zegt daarover: “Toen ik mijn familie verloor was ik bang dat het leven in een kinderhuis de enige optie was. Maar BOSCO heeft er heel veel energie in gestopt om ervoor te zorgen dat ik in een familieomgeving, van mijn eigen religieuze achtergrond, op kan groeien. Nu krijg ik veel liefde en aandacht van mijn pleeggezin en leer ik meer over de moslimcultuur en de islam. Ik ben heel dankbaar dat mijn pleegouders mij geven waar ik altijd naar verlangd heb”.

En een pleegmoeder: “We zijn heel blij dat we een bijzonder kind in ons huis mochten verwelkomen. Eerst waren we met z’n drieën, maar nu zijn we met vier, met onze nieuwe zoon erbij. Mijn biologische dochter voelde zich eerder alleen. Ze is nu gelukkiger met een jongere broer erbij. We zijn BOSCO dankbaar dat ze ons de mogelijkheid hebben gegeven pleegouders te worden van Nadeem".

Meer informatie over pleegzorg in Bangalore leest u hier.

Het pleegzorgproject is mede mogelijk gemaakt door Kerk in Actie, Johanna Donk-Grote Stichting, KINOP Foundation, Vastenactie, Castricum helpt Muttathara en Missie Procureur Don Bosco.